Oprettelse af backupsæt

 

Når du skal oprette et nyt backupsæt, rette eksisterende backupsæt eller foretage gendannelse, skal du logge ind på backup klienten på computeren.

På Windows maskiner ligger ikonet ned ved uret i højre side, og ser sålede ud:

 

 

Du skal du dobbeltklikke på ikonet eller højreklikke og vælge "Åben". Hvis du bruger en nyere Windows, vil du muligvis blive spurgt om du vil tillade programmet javaw.exe at køre, og dette skal du give den lov til.

 

Du vil nu få loginbilledet op, hvor du skal indtaste dit BU nummer (hvis det ikke allerede står der) og din adgangskode:

 

 

Hvis du ikke har nogle backupsæt oprettet, vil guiden til oprettelse af nyt backupsæt starte af sig selv.

Du indtaster en navn til backupsættet, og det er altid en god idé at gøre det så beskrivende så du ikke er i tvivl, f.eks. "Kontrakter", "Ordre" eller "Dokumenter", og så vælger du i rulle menuen hvilken slags backup der er tale om og klikker på "Næste"

 

 

Du kan nu vælge blandt de foruddefinerede muligheder eller du kan vælge "Avanceret" og selv udvælge de mapper der skal tages backup af. Hvis det backupsæt du er ved at oprette ikke skal indeholde dokumentmappen, så husk at fjerne fluebenet ud for "Documents":

 

 

Når du har valgt hvilke mapper/filer der skal tages backup af, kan du vælge hvor tit der skal tages backup og på hvilket tidspunkt, og det gør du ved at klikke på "Egenskaber":

 

 

Du kan du navngive din indstilling for backup tisplanen, f.eks. hver dag kl.14, (men det er ikke noget du behøver) og angive hvilket tidspunkt backuppen skal startes. Når dette er gjort trykker du på "OK" hoverefter du kommer tilbage til guiden hvor du klikker på "Næste"

 

 

Så får du mulighed for, at vælge hvilken kode der skal bruges til kryptering. Hvis du vælger "Standard", så benyttes samme kode som du bruger når du logger ind i klienten. Vi anbefaler dette valg. Du kan også give backupsættet en anden krypteringskode, men husk på, at hvis du glemmer denne kode, så vil du ikke kunne genetablerer dit backupsæt og vi ligger ikke inde med kode!:

 

 

Klik herefter på "OK" og backupsættet er nu oprettet og backuppet vil vil blive kørt iht. den tidsangivelse du har oplyst.

 

Du kan nu lukke klienten og svare "Ja" til at gemme ændringerne på backupserveren.

 


Relaterede sider: