Beskær billede til bestemt størrelse

 

Ofte har man brug for, at beskære et billede i en fast størrelse, f.eks. til et banner eller hvis man har flere billeder ved siden af hinanden, ja så ser det bedst ud, hvis alle billeder er lige store.

 

Med Pixlr er det ikke noget problem, og fremgangsmåden er således.

 

Åben Pixlr editoren og åben et billede fra computeren

 

 

- og vælg det billede du vil beskære.

 

Så vælger du værktøjet til beskæring, åbner rulle boksen til begræsning og vælger "Output størrelse"

 

Herefter angiver du hvor stort det endelige billede skal være i bredde og højde - angivet i pixels.

 

 

Når dette er gjort, kan du på billedet trække en markering ud, som proportionalt passer med de mål du har angivet i bredde og højde.

 

Her skal du så lige være opmærksom på en lille faldgruppe!

 

Når du trækker din markering ud, så kan du se den aktuelle størrelse på din markering i navigatorvinduet. Her skal du sørge for, at den bredde og højde der er angivet som W & H er større eller lig med den output størrelse du ønsker.

 

I det her tilfælde ønsker vi en bredde på 300 pixels og en højde på 200 pixels, men den markering vi har angivet, er kun 266 pixels i bredden og 177 pixels i højden.

 

 

Hvis vi vælger den størrelse, ja så vil billedet godt nok blive i en størrelse på de ønskede 300 x 200 pixels, men udsnittet vil blive forstørret og derved blive grumset at se på, så sørg for, at det udsnit der er valg er større end den ønskede resultat.

 

Når markeringen er sat korrekt, kan du enten trykke på din return-tast eller dobbeltklikke med musen inde i markeringen.

 

Nu er billedet beskåret i den ønskede størrelse, og kan herefter gemmes og er så klar til brug.

 

For at gemme billedet, vælger du "Filer" og "Gem"

 

 

Så vælger du at gemme billedet på "Min computer", giver billedet et navn og vælger format.

Hvis det er et billede der skal bruges på f.eks. en hjemmeside, så vælg formatet JPEG hvis det er et foto, altså et billede med mange farver og nuancer, eller PNG hvis det er et billede med få farver som f.eks. grafiske kurver og lign.

 

Når du så klikker OK, kan du vælge hvor på din computer billedet skal gemmes.