MSN - er du udelukket af MSN?

- af Michael Oxkjær, Altero Design 24. oktober 2007

 
Vi har på det seneste fået rigtig mange henvendelser fra vore kunder, der står undrende over for, at de pludselig ikke længere er at finde i søgemaskinen MSN eller Live som det hedder nu.
 
Hvis det kan være en trøst, så er du ikke alene, vi er/var også røget ud med fuld musik.
 

Hvorfor er vi røget ud af MSN?

 
MSN har for nyligt ændret deres indekseringsalgoritme i et forsøg på, at hamle op med Google. Dette er ikke faldet helt heldigt ud, ihvertfald ikke for os som er røget ud!
 
Jeg har lavet lidt tests, og analyseret en række af de sites der nu har fået en topplacering og jeg er kommet frem til, at MSN åbenbart foretrækker sites der bruger "keyword-stuffing", altså fylder sine sider med nøgleord. Jeg har set top 1 placeringer hvor der var brugt ikke mindre end 15% nøgleord i teksten. Normalt bør man ikke gå meget over 5-6%.
 
Derudover ser det ud til, at domænenavne hvor nøgleord indgår bliver vægtet højt.
 
Lad nu være med at lade dig friste af dette, hvis du bruger "keyword-stuffing", så ryger du med garanti ud af Google og det er nok endnu værre.
 

Hvad siger MSN selv til det?

 
Jeg har været i dialog med en medarbejder hos MSN omkring dette, og her kan du se det meste af korrespondancen:
 
Jeg spurgte den 17. oktober 2007:
 
"Jeg har nu igennem 5-6 år ligget placeret på side 1 ved en søgning på ordet webdesign. Nu er jeg pludselig ikke at finde mere.
Ydermere, så har jeg tidligere haft over 120 sider i jeres indeks, nu viser i pludselig kun 2 sider?
Jeg har ikke ændret noget væsentligt på mit site, så hvad skyldes denne pludselig de-rangering?"
 
MSN svarer den 19. oktober 2007:
 
"Hej Michael,
Vi har haft nogle tekniske problemer på vores Search side.
Hvis problemet ikke er løst inden 48 timer, skal jeg bede dig om at vende tilbage.
 
Med venlig hilsen
 
Line
Windows Live Search Support"
 
Jeg svarer den 22. oktober 2007:
 
"Hej Line
 
Der sker ligesom ikke noget, der er ikke noget der har ændret sig?"

 

MSN svarer den 23. oktober 2007:
 
"Hej igen Michael,
Vi har modtaget lignende underretninger vedrørende dette problem, og har sendt dem videre til analyse hos Windows Live Product Specialist Teamet.
 
Dette team vil undersøge problemet og finde frem til mulige årsager hertil, hvorefter der vil blive fremlagt løsninger. Disse vil blive testet, så vi kan sikre os, at de ikke forårsager andre problemer.
 
At finde en løsning på dit problem er vores højeste prioritering, men vi kan desværre ikke forpligte os til en bestemt tidsramme for hvornår løsningen skal være klar.
 
Tak fordi du benytter Windows Live. Jeg håber at dette besvarer dit spørgsmål, ellers er du meget velkommen til at vende tilbage til os.
 

Med venlig hilsen

 
Line
Windows Live Support"
 

Skal vi tro på MSN?

 
Normalt ville jeg nok ikke stole alt for meget på sådanne svar, jeg har en eller anden idé om, at mine mails nok bare er røget i brokkassen, men jeg må erkende, at i dette tilfælde har de da lyttet lidt til min frustration.
 
I dag, den 24. oktober 2007, er jeg igen tilbage på en top 1 placering på ordet webdesign - sjovt ikke?
 
Det pudsige er, at alle de andre ord/sætninger jeg tidligere havde topplaceringer på, ja de er endnu ikke med, men de får lige en chance, for de har vel ikke manuelt placeret mig på top 1 pga. min henvendelse ........... eller har de?
 

Hvad så nu?

 
Jeg personligt vil anbefale, at man lige slår koldt vand i blodet og afventer lidt. Jeg kan se i diverse debatfora, at der er rigtig mange der oplever samme de-rangering, så efter min mening er MSN nød til at tage det seriøst. De fleste af dine besøgende vil typisk komme fra Google og er du godt placeret der på dine nøgleord, så lad være med at pille ved noget :o)