Filformater med omtanke

 

Der er sikkert mange, der kan nikke genkendende til, at man modtager en email fra en kollega, familie eller forretningsforbindelse med en vedhæftet fil med et ukendt filformat, som man ikke er i stand til at åbne.

 

Årsagen er typisk, at vedkommende som har sendt den vedhæftede fil, har adgang til et program, som gemmer i sine egne filformater, og kræver samme program for at åbne filen. Det er ikke særligt hensigtsmæssigt.


Såfremt man er i besiddelse af det korrekte program, så kan det være indholdet ser mærkeligt ud, oftest fordi der måske er brugt specielle skrifttyper, som man ikke har på sin computer.

 

Der findes i dag én type filer, som alle er i stand til at åbne, nemlig formatet PDF som er udviklet af Adobe®.
Adobe har også udviklet en reader (læser) som er gratis at downloade, og som stort set understøtter alle styresystemer på markedet. Klik her hvis du ønsker at download Adobe Reader.

 

Fordelen ved PDF formatet er, at modtageren altid er i stand til at åbne filen, og modtageren vil altid få det samme at se, som du selv ser, idet skriftyper m.v. bliver integreret i dokumentet.

 

Hvordan laver man så disse PDF-filer ?

 

Adobe har naturligvis også udviklet programmet til at fremstille PDF-filer med, nemlig Adobe Acrobat men prisen for programmet ligger fra ca. DKK 2.500,- til DKK 4.000,- alt afhængigt af, om der er tale om en standard version eller en professionel udgave. Det er nok lige lidt i overkanten for de fleste, som måske har brug for at danne en PDF-fil et par gange om ugen, men der findes også et alternativ.
 

Alternativet hedder pdfprinter, et rigtig godt alternativ ikke mindst prisen er attraktiv, nemlig kun ca. DKK 300,-
Du kan læse mere omkring dette produkt på http://www.pdfprinter.dk/, hvor du også kan downloade en demoversion. Eneste begrænsning er, at hver 3 side der bliver genereret, er forsynet med et vandmærke, dette bliver naturligvis fjernet når programmet er registreret.

 

Bemærk, at programmet kun kan bruges, hvis man bruger enten Windows XP, Windows 2000 eller .Net.

Vælg blot at udskrive til eDocPrinter PDF ProProgrammet er meget simpelt at bruge, og fungerer på den måde, at man i stedet for at gemme dokumentet, vælger man at udskrive dokumentet. I dialogboksen for printere vælger man blot at udskrive til eDocPrinter PDF Pro, og der bliver så fremstillet en PDF-fil. Nemmere kan det ikke være. Programmet rummer også en hel del specielle funktioner, som man kan vælge at bruge alt efter behov.

 

Altero Design har ikke noget samarbejde med pdfprinter.dk, men vi anbefaler varmt dette produkt.