Fyr en sælger og sælg mere

Udgivet den 29. april 2012 af Michael Oxkjær

Jeg havde for nylig en lidt skræmmende samtale med en ny kunde som skulle have lavet en hjemmeside, eller hjemmeside er måske så meget sagt, for der var reelt set blot tale om et visitkort på internettet med firmaets adresseoplysninger.

 

Årsagen var, at der ganske enkelt ikke var afsat budget til at få lavet en rigtig hjemmeside.

 

 

 

 

Nu er jeg ikke typen der holder mund, og har ry for at kalde en spade for en spade, og det måtte jeg også gøre i dette tilfælde.

 

Jeg gik kunden lidt på klingen og spurgte hvilken type virksomhed der var tale om og hvordan de så solgte deres produkter.

 

Der var tale om en mindre produktionsvirksomhed med 12 ansatte hvoraf de 5 af dem kørte rundt som sælgere for at sælge virksomhedens produkter. 5 kørende sælgere og ingen hjemmeside ........ i 2012 ......

 

Jeg tjekkede lige hurtigt Google for at se hvordan konkurrecen var på de pågældende produkter, og der var praktisk taget ingen konkurrence af betydning, så det ville kun kræve ganske få ressourcer at få en topplacering på Google på kundens kerneprodukter.

 

Jeg spurgte kunden, om han ikke havde overvejet at fyre en af sine sælgere og bruge den besparelse på, at få en velfungerende hjemmeside og evt. ansætte en webansvarligt som stod for vedligeholdelse af hjemmesiden og tage sig af telefonopkald og forespørgelser der kom via hjemmesiden.

 

Så skal jeg ellers love for, at jeg fik en mindre forelæsning om hvordan de siden 1956 hvde solgt deres produkter, og det havde de så absolut ikke planer om at ændre på, det der Internet havde de aldrig haft fidus til, og det fik de heller ikke!

 

Jeg spurgte så ind til, hvorfor de så i det hele taget ville have et visitkort, og til det var svaret: "Man skal jo være synlig på Internettet" ...... *suk*

 

Det er desværre ikke første gang jeg ser denne indgangsvinkel til profillering på Internettet og jeg forstår det ganske enkelt ikke, nu er jeg godt nok en del præget af dette medie, men alligevel.

 
Når man sådan sidder og kigger rundt på forskellige hjemmesider, som jeg gør en del, så findes der ganske mange hjemmesider hvor der bliver lagt en minimal indsats, og mange steder er jeg ikke i tvivl om, at hvis hjemmesiden har mangler eller fejl og kaffemaskinen i virksomheden er defekt, så er det uden tvivl kaffemaskinen der har førsteprioritet ... skræmmende.

Kommentarer til "Fyr en sælger og sælg mere"Kenneth Wellin skrev den 4. juni 2012 kl.15:26 følgende kommentar:

Hej Michael,

 

Heldigvis synes jeg da, at der bliver længere og længere imellem, at man hører historier, som den du refererer her. Og godt for det. Ellers ville det nok efterhånden knibe med, at der var ret mange danske virksomheder tilbage! :-) Mon ikke også kunden du omtaler også for sig en andet syn på sagen? Hvis ikke før, så evt. i forbindelse med et lederskifte el.lign.

 

dbh
Kenneth
Michael Oxkjær skrev den 7. juni 2012 kl.09:34 følgende kommentar:

Ja heldigvis Kenneth, men jeg tror nu næppe den pågældende kunde villle ændre mening uanset hvor mange argumenter man så end kom med, der er bare nogle mennesker man ikke kan nå ind til smiley
Kenneth Wellin skrev den 8. juni 2012 kl.09:57 følgende kommentar:

ja, Michael. Du har helt ret. Der er "lost cases", som man aldrig når.

 

dbh

Kenneth
Thomas Wichmann skrev den 16. juli 2012 kl.02:06 følgende kommentar:

Hej Michael

 

Jamen oplever vi ikke alle sammen den slags kunder. wink

 

Men er sikker på at når der kommer generationsskifte i de forskellige firmaer, kommer der sikkert også andre boller på suppen ;o)Nye kommentarer er de-aktiveret pga. stigende mængde spamlinks!!


  • Currently 4,3/6 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fyr en sælger og sælg mere
Siden er vurderet til 4,3 ud af 6 baseret på 7 stemmer